Home arrow Nieuws arrow Laatste nieuws arrow Wedstrijd Kunst in Actie
Wedstrijd Kunst in Actie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Esther Groen   
vrijdag 29 juni 2007

Op de verjaardag van de Gemiva-SVG Groep, woensdag 20 juni, werden de prijswinnaars van de kunstwedstrijd 'Dichtbij gebleven' bekend gemaakt.De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 3000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap of met niet-aangeboren hersenletsel. Ter ere van het 40 jarig jubileum was er een kunstwedstrijd uitgeschreven voor personeel, vrijwilligers, clienten, ouders en begeleiders.

In de categorie 'Varia', oftewel de andere kunstvormen hebben we de prijs gewonnen voor het kunstwerk met de grootste artistieke waarde. De prijs bestaat uit een geldbedrag wat besteed mag worden om onze talenten te ontwikkelen. Wij zijn er erg blij mee.

Model: Sandra Kalb - Visagie: Godard Koremans - Styling: Peter Broeders - Fotografie: Esther Groen
  

Uitleg bij inzending

De foto is gemaakt voor de kerstkaart 2006 van activiteitencentrum Spoorzicht. We hebben geprobeerd om de foto tederheid, warmte en gelijkwaardigheid uit te laten stralen. De foto heeft diverse reacties opgeroepen. De keuze van het model was soms aanleiding tot discussie. We willen laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking een even grote uitstraling hebben als mensen zonder verstandelijke beperking. Sterker nog, zonder de medewerking van het model, hadden we deze foto niet gemaakt, de zeggingskracht zou een stuk minder zijn geweest. Ondanks de styling hebben we geprobeerd om zo dicht mogelijk bij ons onderwerp te blijven."


Uit het juryrapport

"Twee werelden bij elkaar brengen in een bedwelmende schoonheid en daarmee een ongemakkelijk gevoel oproepen bij de toeschouwer. Het favoriete kunstwerk van ons zesde jurylid Ronald is weinig minder dan een statement. Wat ziet ze er prachtig uit! Hollywood ligt aan haar voeten! De makers hebben haar tederheid, warmte en gelijkwaardigheid willen laten uitstralen. Plus het kerstgevoel. De jury zag een engel, een onbereikbare glitter- en glamourgirl die boven het bed van dromerige pubers zou kunnen hangen. Maar we zagen ook de handicap, iemand met het syndroom van Down moet ik zeggen, die zó mooi is gemaakt dat het lijkt of zij een verbond met heeft gesloten met Lucifer zelf. Een duivelse diva of toch juist een hemelse heerlijkheid? 'De keuze van het model was soms aanleiding tot discussie', meldden de inzenders. Dat geloven we. Mag je dit doen? Mag je van iemand wier handicap op haar gezicht te lezen staat, een onbereikbare, begerenswaardige schoonheidskoningin maken? O, wat schrijnt dit! Het doet pijn aan de ogen, het snijdt door de ziel, maar o o o, wat is ze mooi!"
 

 

Laatst geupdate op ( vrijdag 29 juni 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
 
     
Hoofd menu
Home
Nieuws
Links
Zoeken
Laatste nieuws
http://www.esthergroen.nl